Om Fototriks og Fotohobby

Fototriks og Fotohobby drives av meg, altså Finn Bjurvoll Hansen. I fotokretser mest kjent som Finn-b :)
Jeg har foto som jobb. Jeg utfører oppdrag for både private og næringsliv. I hovedsak jobber jeg med foto og design for næringslivet.

I tillegg til dette holder jeg kurs og foredrag i privat regi, og for fotoklubber.

Jeg startet med foto som 15 åring, foto som valgfag på ungdomsskolen, selvfølgelig med tilhørende mørkeromskurs. Den gangen var det jo ikke noe som het digitalkamera, alt ble gjort analogt. Dette begynner å bli en stund siden, jeg har passert de 50, så det vil si ca. 37 år med fotohobby. Jeg er svært aktiv i det lokale fotomiljøet, og er leder av Vestfold Fotoklubb.

De siste årene så har digitalkameraet gjort sitt inntog, og det har nærmest blitt en menneskerett å eie et avansert speilreflekskamera. Dessverre så er det også slik at kunnskapsnivået rundt bruken av et slikt kamera er hos mange svært begrenset, og denne bloggen er laget for å hjelpe dere som har lyst til å lære dere mer.

Her på sidene finner du et komplett kurs i bruk av speilrefleks, hva alle knappene er til, hva betyr bokstavene på programhjulet osv. Kurset er forholdsvis dyptgående, og etter å ha lest gjennom kurset så bør du vite mer enn nok til å mestre ditt speilreflekskamera.

I tillegg til kurset legger jeg også ut mange kjekke fototriks og teknikker, bilder fra turer som kanskje vil gi deg inspirasjon til hva du skal fotografere på dine egne reiser og turer. Mange teknikker for etterbehandling vil også komme etterhvert. Jeg har også planer om å gjøre litt "fotostunts", noe jeg har tenkt å kalle for
15 minutter'n. Mer om dette kommer i bloggen.

Du kan selvfølgelig også komme med tips du ønsker jeg skal lage en bloggpost eller video på. Håper du får mye glede av disse sidene.

Finn-b :)